arch_logo_web_black.png

Bronze

Arch Design Award 

Winner '22

in

Architectural Design Category

STATE HALL

Designed by

LEE KAI LIN

Title:

Function:

Location:

Designer:

Website:

Team Members:

STATE HALL

Residential Architecture

Taichung, Taiwam

LEE KAI LIN

Photo Credits:

LEE KAI LIN, 2022

Copyrights:

LEE KAI LIN, 2022

Each fascinating building carries a unique story, which is attractive and awe-inspiring for individuals. Initially, the concept of the entire architectural design is derived from the story itself, and then it is developed through the deeper meaning of the building’s appearances and architectural details. In this project, the exterior design combines Japanese Tatsuno, Mansard, and other classical styles. The designer has elaborated on the architectural expression through the dome, the Scheme Arch, and the Ionic Order refinement. By interpreting the historical buildings with modern thinking and reproducing the traditional European-style structures in the new city, the design team has an art piece filled with organic elegance and outstanding taste to reinvigorate the prosperity of the old golden ages. The building is made of rusted stone, and European classical columns are used as the entrance pillars, highlighting the majestic visual sensation. Delicate carvings on the stone walls and pillars demonstrate a sense of delicateness and elegance. Trees and greenery are planted on the tropical balcony, thus forming a vertical green building form and allowing each resident to enjoy the natural vegetation even when they are at home. During the nighttime, the interior and exterior walls are illuminated with cool white light and warm yellow light, creating a gorgeous atmosphere. With the green glow of the dome, a different look is produced, drawing people’s attention and creating a distinct impression.The exterior design of this project is a combination of elements from the history of Taiwan's governmental buildings and modern aesthetics, resulting in a residential building of unique features and character. Through the design team's deliberation and resourcefulness, the space is set up and appropriately organized to meet the changing needs of the future and to maintain the long-lasting beauty of the building.