arch_logo_web_black.png

Golden

Arch Design Award 

Winner '22

in

Interior Design Category

Turning Page

Designed by

CHANG YI YUN

Title:

Function:

Location:

Designer:

Website:

Team Members:

Turning Page

Residential Architecture

Zhubei, Taiwan

CHANG YI YUN

Photo Credits:

Chung Wei Chih, 2022

Copyrights:

CHANG YI YUN, 2022

The light lines and textures demonstrate the cheerful atmosphere of the house. Besides, the client of this project, a family of four who just moved back to Taiwan from New York City, pretty much enjoys the sunlight. Therefore, with the designer’s open-up and bright spatial arrangement, this is a wonderful residence for them to start a new life chapter. At the main door entrance, the designer partitioned off a small space with dim light to allow people returning home to settle down in this space. Also, through the transformation of space, people could feel completely relaxed when entering the bright and spacious room. Because the whole space was only lighted from one direction, in order to build this space where light can penetrate the entire room, the designer removed all the solid walls of the public spaces and presented them in a fully open way. By reducing the solid walls, sunlight could cross into the space at various angles, allowing natural light to penetrate and fill the entire room and open up the living spaces with a bright and spacious arrangement. When privacy is needed, organ curtains and wooden louvers can be used as shade. The light lines change with the direction of wooden louvers as symbols of the owner's life transition from abroad back to their hometown. The textured glass allowed light to flow through while taking care of privacy. However, in the gap where the two curtain boxes meet together, the light would penetrate it, so the concealment will be reduced, so the pillar was used to collect these two curtain boxes, and thin marble tiles are used to decorate the surface, and the pillar is used to take the electrical wiring, both to collect the wiring and the aesthetic effect. The designer used the shape of the ceiling to define the common area.