arch_logo_web_black.png

Golden

Arch Design Award 

Winner '22

in

Interior Design Category

Stainless

Designed by

CHANG HAO CHUN

Title:

Function:

Location:

Designer:

Website:

Team Members:

Stainless

Commercial & Office Architecture

Taichung, Taiwan

CHANG HAO CHUN

CHIEN CHIA AN

Photo Credits:

Studio VWP.Van Wang, 2022

Copyrights:

CHANG HAO CHUN, 2022

Located near the park, this is a commercial space design project. The designer has brilliantly created a multipurposeful and trendy establishment by combining a Korean café and an accessory store to provide consumers with a more diversified shopping and recreational experience. Through the clever layout arrangement, smooth and spacious interior space is created. To illustrate, the use of beige and white tones brings a soft and sensual beauty. Besides, the wooden and rattan furniture pieces demonstrate a touch of rustic and gentle vibe, allowing customers to shop and enjoy in a relaxing and comfortable store. Intriguingly, the curved elements are creatively added into the space to effortlessly erase the heaviness that the original area is constructed, which makes it more appealing and enjoyable. Outside the store and by the floor-to-ceiling window, one will enjoy the view of the neat interior arrangement and the warm yellow bracket lamps on the sides, which is attractive and eye-catching. The beige lacquered wall to the side is decorated with a geometric chair made of iron, combined with a tree to deliver a sense of elegance. In addition, the chair also could function as a footrest for people to stand on and look in through the small rectangular window with rounded corners, bringing interactive fun. Upon entering the store, one will notice the beige and white color scheme set as the primary spatial focus, with semi-fair-faced-concreted flooring, white tracked lighting, and a ceiling that retains the piping, which creates a vibrant industrial style. In the dining area, the designer has thoughtfully divided the seating area to create a perfect spot for intimate conversation. Nevertheless, in between the seats remain some distances so each diner can feel at ease, and the atmosphere remains quiet and clean. The seating area at the windows comprises wooden tables and wicker chairs with warm yellow pearl ball chandeliers, looking beautiful and romantic.