arch_logo_web_black.png

Bronze

Arch Design Award 

Winner '22

in

Interior Design Category

The Winter Sun

Designed by

KUAN HENG LIU

Title:

Function:

Location:

Designer:

Website:

Team Members:

The Winter Sun

Commercial & Office Architecture

Hsinchu, Taiwan

KUAN HENG LIU

Photo Credits:

KUAN HENG LIU, 2022

Copyrights:

KUAN HENG LIU, 2022

Located at a dental clinic, this project is a case of commercial space design and planning. The designer has made great use of light-colored marble tiles and titanium elements to deliver an elegant and low-key luxury texture. The design team has introduced circular lines and soft colors into the space to create a medical space that is relaxing and enjoyable. With the design team’s thorough evaluation and thoughtful planning, the patient’s experience at a dental clinic has become less intimidating and relieving. Overall, the clinic place has been presented and planned as professional, clean, and trustable. Upon entering the dental clinic, a painting of a unicorn and the sun is cleverly displayed there, which serves as an item of comfort and warmth to put patients at ease. Indoors, the calm and restrained marble, warm wood, and light color imagery are all resourcefully planned to bring a sense of stability and peace into the space. Furthermore, the distinctive use of pink latticework around the counter demonstrates that needed soft and warm human touch in such medical premises. On the other hand, the waiting area is embellished with several furniture pieces with circular elements such as gray velvet sofas, marble coffee tables, and lighting with circular lines, which are some brilliant arrangements to relieve patients' anxiety and nerves. Some decorative lamps are with yellow light temperature, which has made the supposed-to-be cold dental clinic tender and heartwarming. The children's area to the side is decorated with warm woody browns and a few bright colors to liven up the atmosphere. The sizeable iridescent glass partition separates the common area from the clinic space, which is beautiful and makes the room look spacious and transparent. Moreover, it ensures the patient’s safety and privacy. The gray marble cabinet and iridescent glass screen are the main visuals when pushing in the door, and the titanium lines outline a sense of simplicity and fluidity.