arch_logo_web_black.png

Golden

Arch Design Award 

Winner '22

in

Interior Design Category

Mora35

Designed by

sculpta

Title:

Function:

Location:

Designer:

Website:

Team Members:

Mora35

Residential Architecture

Bucharest, Romania

sculpta

arh. Cristina Giuroiu, arh. Anton Giuroiu

Photo Credits:

photographer Vlad Patru

Copyrights:

sculpta

A small space, hidden in a postwar building in an aristocratic residential neighborhood defined by the aesthetic and cultural vision of the elites of the mid-twentieth century, was found by the architects untouched.
In an attempt to define the spatiality of a two-bedroom apartment, the use of colors, textures and materials have been limited, thus inviting the play of natural materials to take the center role: textures of wood, brass and white walls were to define the space.
At first sight, the interior decor is simple: white walls, white doors that carry only their own texture, a unifying wooden floor whose stereotomy emphasizes a careful design that honors each space by creating a continuous dialogue between them.
Beyond the simple image, there are discreet details that give the space uniqueness. The brass plinth creates a negative space at the point where the wall usually meets the floor giving the feeling that it holds the weight of the wall while below, the horizontal plane moves freely, seemingly defying the limits of space.
Doors made without sills stand tall with a slim profile, thus emphasizing the height of the space. Instead of the sill, on the outside of the lining, a small brass band outlines the door. White wooden windows are bordered by a perimetral sill outlining the windows as frames towards the outside. The relationship between the living room and the bedroom was enhanced by the presence of a harmonic metallic door, whose lines metaphorically describe a “gate”.
Brass sculpts its presence in the white front of the kitchen, the continuous play of reflections creating the feeling of depth and spatiality in a small space.
The solid oak wood furniture, comes to support the timeless character of the interior while sculptural lights and round motifs support the balance of elements.
In this permanent compositional dialogue, the elements communicate and support each other, the viewer is invited to discover his own balance in the interior.